Thursday, 17 November 2016

broga

selamat malam

for the first time aku dapat pergi hiking. bukan senang abah nak bagi seorang anak abah g hiking. okay aku pergi hiking dekat bukit broga je . tak mampu nak g hiking dekat gunung tinggi tinggi lagi. hihi tapi walaupun g bukit je pengalaman dy bukan senang nak dapat. okay aku lupa penah hiking bukit beruang dekat rumah aku tapi tak tinggi sangat setakat nak bersenam boleh la. kembali to main topic . aktiviti ni adalah aktiviti persatuan fakulti aku just bayar rm5 je. gerak dari tempat aku belajar pukul 12 kot rasanya. then sampai sana pukul 2 camtu makan kejap minum terus panjat. pergi satu bas dalam 40 orang termasuk aku. panjat cungap cungap kot. dah la mala x bersenam tetibe g hiking memang macam badak gemok panjat bukit hahaha tapi teamates baik jalan slow slow bersama sama gitu . jadi aku yang slow ni berjaya la sampai ke puncak bukit dalam pukul 5 pagi. tunggu solat dan tunggu matahari terbit. masa tu kau dapat hirup udara segar . bukan senang nak dapat udara sesegar itu dekat bandar. cewah acah tinggal bandar .haha tunggu matahari terbit tu kau boleh sempat berangan sambil sambil tu kau menghayati kebesaran Allah. bila matahari dah terbit cuaca mula panas dan makin ramai orang yang daki jadi kteorg decide nak balik . slow slow turun sambil amk gamba pemandangan . tapi serius cantik! 

for sure aku happy teruk dapat join
thank sme for the activity

okay ni aku belanja sekeping gamba untuk tatapan umum
aku sebenarnya rindu nak pergi tempat tempat yang environment dy okay
rindu!


bye!