Monday, 19 December 2011

assalamualaikum :')
minggu ni hujan kerap turun .. kadang-kadang saya balik rehat jalan kaki dalam hujan
bila hujan renyai-renyai la . kalau lebat duduk je la dekat situ xkan nak balik rumah plak
ngee
hari ni ada pekerja baru di tempat kerja saya
saya tak sempat berkenalan lagi pun dengan dia
cuma sempat pandang je . dia tak sama shif dengan saya nanti ada masa baru lah saya nak pergi tengur dia
nama dia yang saya tahu shikin tu pun tengok dekat jadual ..hee
tadi nak borak-borak x sempat sebab saya pergi jumpa bos sebelum balik
pagi tadi dah la bangun lambat .. tak lambat sangat pun sebenarnye >.<
masuk kerja pergi ambil bekal yang saya dah tinggalkan dalam almari selama dua hari hehe.. mak dah bising kat rumah tanye bila nak bawa balik tupperware dia .. sory mak .. saya terlupa :)
saya pun buat la kerja saya macam biasa . bila kena susun air la saya tak berapa suka sebab sejuk sangat . kalau hujan lagi sejuk O_O kite jumpa kakak kita yusnur .. senyum-senyum dia nampak kita nak tegur tak sempat sebab saya sibuk .. maaf ye :) comel je kakak kita tu ..
hari ni cleaner cuti jadi kena lah bergilir-gilir mop lantai dan basuh tandas .. mop lantai tak best sebab bila mop akan ada orang lalu dan tinggal kan kesan kotor .. masa tu rasa macam nak suruh je orang tu tanggalkan kasut .. hahaha ..
masa nak balik tu abah call .. habis je saya pergi bagitahu dekat kakak tu nak cuti hari rabu .. bila kakak tu tanye pasal tu .. tetibe je saya nak nangis  .. air mata keluar dengan tiba-tiba dan masa tu saya rasa sedih sangat ..terus saya duduk mencangkung kesat air mata  . segan >.< macam budak kecil je  hehe lepas tu jumpa bos dia tanya semua then dia cakap kalau nak cuti atau pape lgi bagitahu awal-awal .. lepas ni perkara macam tu tak akan berlaku lagi .. serius segan sangat .. tak pandang muka kakak-kakak dan pak cik yang ada dekat situ

hope semua nye berjalan dengan baik dan lancar tanpa sebarang komplikasi
amin :)
no worries, be happy. Pictures, Images and Photos

Tuesday, 13 December 2011


assalamualaikum 
dan 
selamat sejahtera 

saya dah habis menjawab kesemua kertas peperksaan saya
dengan lega hati keluar dari dewan exam
tapi bila dah kemas-kemas barang kawan-kawan saya semua berplukan dan menitiskan air mata 
termasuk saya :)
lepas ni saya tidak akan memakai baju sekolah lagi kecuali saya kena masuk ke tingkatan 6
saya akan rindu kawan-kawan saya
cikgu-cikgu saya 
  masa form4
sewaktu main bola tampar
thanks to cikgu laizun sebab tolong tangkapkan gamba ni


ni pula
masa form5
kelas tambahan ustaz jasmi 


ni je gamba yang saya nak upload sebab yang lain saya malas .ngee :D
sekarang saya dah kerja . serius penat >_<
kaki macam nak tercabut tapi saya kan kuat mesti boleh tahan punye 
alhamdulillah tempat kerja saya dekat dengan rumah .. bersyukur sangat sebab saya tak payah nak fikir
pasal kenderaan nak pergi ke tempat kerja . macam-macam karenah orang saya dapat lihat . kadang-kadang tu ada yang melampau sangat macam budak cina tu .. haha .. saya pandang sampai kena tegur dengan kak ira ish. pape pun kakak-kakak kat situ banyak ajar saya . terima kasih ye ^_^ diatas tunjuk ajar akak sekalian 
lebih baik pergi belajar daripada pergi kerja . 
kerja tanpa rehat boleh buat saya rasa macam nak pengsan 
bila dah kepenatan sangat saya bagitahu dekat kakak tu 
atas dasar kesian tengok saya dia bagi saya off
saya punye seronok dapat cuti macam dapat apa je ..siap nak belagak dengan kak jue.. haha
macam kanak-kanak je 
kesimpulannya saya gembira kerja plus kepenatan 
dan 
saya nak jadi pelajar sekolah balik boleh tak ? 


nanti bila ada bf 
saya pun nak macam bear ni juga 
cehh
gedik je 
hahaha
saya main-main je la 
tak ada maksud pape pun
ngee
:)

salam 

comel tak itik kuning ni?
comel kan 
tengok dia buat saya nak cakap pasal aktiviti dia buat
okay
bila kita sesak nafas atau perlu bertenang 
saya sarankan 
buatlah macam itik comel tu buat
lakukan dengan perlahan-lahan
insyallah awak akan rasa okay nanti :)


imissmyschooltimesomuch:(